In cazul in care esti curios sa afli ce informatii cu caracter personal detine Google despre tine, mai jos ai 6 link-uri care iti vor arata o parte din datele colectate.

1. Afla cum te caracterizeaza Google

Pentru a putea sa-ti afiseze reclame relevante, Google colecteaza date despre tine si creeaza un profil de utilizator. Poti controla si verifica informatiile cu privire la tine aici:

http://www.google.com/settings/ads/

Google detine si o aplicatie numita Google Analytics, care ajuta propietarii si dezvoltatorii de siteuri web sa afle ce pagini ai vizitat pe siteul lor, cat a durat vizita etc. Poti sa optezi ca aceste informatii cu privire la activitatea ta sa nu fie colectate:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

2. Afla istoricul locatiilor tale

Daca utilizezi Android este posibil ca dispozitivul tau mobil (telefon, tableta etc) sa trimita locatia ta catre Google. Poti viziona istoricul locatiilor tale aici:

https://maps.google.com/locationhistory

3. Descopera istoricul tuturor cautarilor pe care le-ai facut in Google

Google salveaza fiecare cautare pe care ai facut-o vreodata. Mai mult de atat, sunt salvate si informatiile referitoare la orice reclama Google pe care ai accesat-o. Intregul jurnal este disponibil aici:

https://www.google.com/history/

4. Primeste un raport lunar de securitate si confidentialitate de la Google

Google ofera o pagina cu detalii despre activitatea contului tau si cu informatii despre toate serviciile Google utilizate de tine. Ai optiunea de a primi lunar pe mail un raport detaliat.

https://www.google.com/settings/dashboard

5. Afla ce aplicatii si extensii au acces la informatiile tale din Google.

Poti vizualiza o lista cu toate aplicatiile care au orice fel de acces la datele tale. Exista date despre tipul exact de permisiuni acordate fiecari aplicatie si ai optiunea de a revoca accesul catre datele tale.

https://security.google.com/settings/security/permissions

6. Exporta toate datele tale in afara Google

Google te lasa sa-ti exporti toate datele: bookmarks, emailuri, contacte, informatii de profil, fisiere youtube, poze etc:

https://www.google.com/takeout

 

Extra

Google pastreaza si un istoric cu toate cautarile tale pe YouTube. Il poti vedea aici:

https://www.youtube.com/feed/history/search_history

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *